thailand

Har varit lite krångel med internet här nere men nu så funkar det, sitter på den bärbara ute på altanen och har precis kommit hem från stranden. Jag är helt nerförälskad i hela Thailand! Älskar maten, så mycket godare än thaimaten hemma. Äter kyckling varje dag med cashew nuts, gren/red curry, cocounut sauce, oyster sauce, så gott, men nina du förstår mig. Där vi oftast äter lunch på stranden finns väldens sötaste lilla barn som fyllde fyra månader igår den 22, betyder alltså att jag kommer stå och lyssna på coldplay på hennes ettårsdag, yay. I alla fall, hon heter Blue Bell och är så stöört söt så jag är på väg att ta med henne hem. Hennes mamma skrattar alltid när jag kommer in och pratar jättemycket med oss. Farmor ska i alla fall ta med en thailändsk pojke hem har hon bestämt, hon brukar spana in efter någon lämplig när vi sitter och äter.

 Vi var och snorklade igår, åkte ut med longtailboat till någon liten ö där det låg ett korallrev, skitfint verkligen. Såg massvis med olika fiskar, rosa lila, randiga i alla möjliga olika färger, gröna, dorisfiskar bland annat. Just det, illa. Det simmade runt små stimm av ganska så stora fiskar längre upp mot ytan. Så skulle jag bort till båten och fixa mitt cyklop, tror ni inte att mannen som körde båten slänger i brödbitar precis vid mig så att jag hamnar mitt bland ett giigantiistk fiskstimm! Herre säger jag bara, aja, fiskgubben skrattade ihjäl sig åt mig alla fall. 

Första dagen när jag låg och solade kom plötsligt en elefant gåendes bredvid mig. Först märkte jag den inte men så kom alla thailändska barn och petade på mig och skrek. Tror han var runt två år så han var inte så stor, hans hud var typ som en enda stor skäggig man med sträva hårstrån över hela kroppen. Så det var myyyysigt när jag efter att ha gett honom en banan och gjort high five satte mig ner och plötsligt fick massage av en elefantsnabel. Haha. Fick även riktig massage sen på stranden av någon liten tjock thailändare, var sjukt skönt. Måste göra det igen innan jag åker hem, funderar på att göra manikyr också typ sista dagen.

 Vi var i Patong i förrgår eller nåt, har ingen koll på dagarna.. men vi var där en kväll i alla fall och kollade runt på all shopping. Kollade runt på väskor och sånt men hittade inte riktigt någon jag ville ha så ska kolla igen nästa gång vi åker dit. Just det filip, inte för att jag tror att du läser detta men hittade chihuahua filmen, tror jag änna måste köpa den! Hittade star bucks också, så dit ska jag nästa gång och köpa mig något, gottgott! Imorrn är det tydligen julafton, hänger inte med alls! Vi ska i alla fall ut till phi phi island, monkey island och några till öar som jag inte kom ihåg vilka det var. Ska bli skitkul, snorkla massa och sola från båten. 

Dom har i alla fall satt upp en fin julgran här på hotellet, lite julstämning sådär! På juldagen har vi även bokat bord på stranden då det kommer firas med buffe och sånt där på vår favoritrestaurang.

 Har massa att berätta men då blir det för långt, men tjejer hur var det i hemsedal? 

Saknar er alla, hoppas ni har det skitbra för det har jaaag! Hörs snart igen! 

Pusspusspuss
 

bon voyage

Herre. Stressigt värre här. Nu har jag packat klart (tror jag, man vet aldrig med mig, det brukar vara jag som springer runt de sista tio minuterna och plockar på mig en miljon saker i händerna), duschat, epilerat benen har jag gjort också sjukt vad ont det ska gööra men nu är dom helt hårfria så kattis du behöver inte äcklas längre haha. har hunnit kolla desperate också, bästa serien som finns, slår jossans greys totaaalt! Snart ska jag sätta på mig klänning och flipflops eller nåt och åka till landvetter. Har laddat ipoden fylld med go musik så ska nog klara tio timmars flygresa, myzigt. Åh jag längtar till flygmaten så stört gott!!

Ne nu ska det fixas lite till innan vi drar iväg, pappa måste ju komma hem först också..

Och vänner jag saknar er redan, ska försöka skriva lite då och då!

tjoflöjt

Sitter hos mormor och morfar och har precis ätit julmat. Goott var det! INget slår mormors köttbullar kan jag lova..pappa försökte smuggla in en slirrig sill på min tallrik, ha! trodde han att han skulle få mig att äta den bleka, rosa, råa saken? najnajnaj.. i hörnet ligger det en hög med julklappar. det är typ julafton här förstår ni. det är ju i alla fall en fyra i dagens datum. men min klantiga mormor glömde kaffet på spisen så nu luktar det kaffe i hela huset plus att spisen och golvet i köket är svart. så nu ska mormor göra nytt kaffe, så vi får vänta ännu längre på julklapparna, typiskt.

if i were a boy - beyonce feat r kelly - gryyyym, lyssnar sönder på den. But your not a boy, so you dont have a clue..

det är typ två dagar kvar nu tills jag åker, orkar inte vänta mer. vill ligga på en strand, med coldplay spelandes i öronen och sedan springa i det kristallklara vattnet och kolla på fiskarna, äta massvis med thaimat.
Men först har vi ju ett företagsekonomiprov kvar att avklara. INte okej, för jag fattar ingenting..

Nu ska jag väcka pappa som har somnat i soffan, sen blir det lussebullar, julklappar och mys med mormor och morfar.

Pusspusspuss

lussebullar, pepparkakor och clementiner

Ja, ni ser rätt. Sofie Loppan  Bengtsson har skaffat blogg. Det kliade så mycket i fingrarna på mig efter jesusbloggen att jag kände att jag måste ha min egen. Nu är det ju faktiskt så att jag ska lämna alla mina söta vänner för att åka och sola och bada i Thallandet. Så jag tänkte att jag kunde skriva här när jag är i Thai så ingen går miste om hur uuunderbart jag kommer ha det. hehe.

Nu sitter vi hos Annelie och har julmys. Det var meningen att alla tjejer i klassen skulle vara här, men alla svek, så vi sitter här och gråter. Fast bara i fem minuer till. Sen räcker det. Och jag var jättejättekorkad och glömde Greveholm hemma, men Sandra kom och var räddaren i nöden med en annan film. Och juste ja, jag ligger åter igen överst på listan över sveriges långsammaste. Tror faktiskt att det kan hålla i sig året ut, så jag kan kamma hem priset, i år igen. WIE!

Och lussebullarna från Seven Eleven får två av fem toasters!

RSS 2.0